Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Utorak, 14 Ožujak 2017 09:27

Besplatna pravna pomoć

Ured državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, sukladno Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći / Narodne novine broj 143/13, osobama s prebivalištem ili boravištem u gradu Korčuli, općini Lumbarda, Smokvici, Blatu, Vela Luci, Orebiću, Trpnju i Lastovu omogućuje:

  • Pristup sudu, upravnim i drugim tijelima s javnim ovlastima, radi ostvarenja određenih egzistencijalnih prava npr. prava maloljetne djece na uzdržavanje od roditelja, obveznika uzdržavanja i dr. na način da troškove u cijelosti ili djelomično snosi Repiblika Hrvatska, uzimajući u obzir materijalni položaj podnosioca  zahtjeva.
  • Korisinici usluga iz djelokruga socijalne skrbi, prilažu rješenje Centra za socijalnu skrb Korčula radi oslobađanja od plaćanja troškova. 

Korištenje besplatne pravne pomoći ostvaruje se podnošenjem zahtjeva Uredu državne uprave Dubrovačko - neretvanske županije;

Ispostava Korčula, na adresi: Trg A. i S. Radića kbr. 1, 20260 Korčula, svakim radnim danom od 8:00-14:00 h

Ovlaštena djelatnica za zaprimanje zahtjeva te davanje potrebnih savjeta za ostvarivanjem prava na besplatnu pravnu pomoć je Ivana Fabris, dipl. iur. Kontakt: tel. 020/711-106 e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.