Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Subota, 21 Ožujak 2020 14:22

Priopćenje Stožera civilne zaštite općine Orebić, 21.3.2020 - strogo ograničavanje zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

Odlukom Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, dana 21. ožujka 2020. donešena je odluka o o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Odluka stupa na snagu odmah, a  Civilne zaštita i policija koji će patrolirati naseljenim mjestima osiguravat će njeno provođenje. Apeliramo na građane da se pridržavaju svih mjera zaštite od širenja koronavirusa, posebno da se ne zadružavaju na ulicama i drugim javnim mjestima, te  slijede upute policije i snaga civilne zaštite na terenu.

Tekst odluke donosimo u cjelosti, a izvornik možete preuzeti ispod članka:

Na temelju članka 22.a Zakona o sustavu civilne zaštite ("Narodne novine" br. 82/15, 118/18 i 31/20) Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, dana 21. ožujka 2020. godine donosi


O D L U K U
o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima


I.

S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa bolesti COVID-19, uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.


II.

Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.


III.

Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjere iz ove Odluke.


IV.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u "Narodnim novinama".


KLASA: 810-06/20-01/7
URBROJ: 511-01-300-20-10
Zagreb, 21. ožujka 2020.


NAČELNIK STOŽERA
POTPREDSJEDNIK VLADE
I MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA
Dr. sc. Davor Božinović

 

 

Aktualno:

Sve novosti