Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Četvrtak, 22 Veljača 2018 20:19

Obavijest Stožera civilne zaštite općine Orebić o najavljenim nepovoljnim zimskim uvjetima

Ilustracija: snijeg na Pelješcu 2005. Ilustracija: snijeg na Pelješcu 2005. Foto: I. Dajak

Kako prognoze za predstojeći vikend i slijedeći tjedan predviđaju neuobičajeno hladno vrijeme, Stožer civilne zaštite općine Orebić građanima je uputio slijedeću obavijest:

Poštovani građani Općine Orebić,

prema najavama vremenskih prognoza za nadolazeći vikend, točnije u nedjelju navečer očekuju se niske temperature i snježne padaline.

Poučeni iskustvom iz prethodnih godina savjetujemo Vas da se pripremite za moguće ekstremne zimske uvjete, osigurate dovoljne količine hrane, vode i potrebnih lijekova koje koristite, zaštitite vanjske vodovodne cijevi i vodna brojila u šahtovima te napravite sve preduvjete za normalno funkcioniranje u vašem domaćinstvu uslijed nepoželjnih zimskih uvjeta.

Vozačima koji ne posjeduju zimsku opremu na vozilu, savjetujemo neprometovanje s takvim vozilom, a ukoliko se i zatečete na cesti, prilagodite brzinu uvjetima na cesti.

Općina Orebić nabavila je dostatne količine soli za posipanje ceste i okućnica, te ćete je moći preuzeti u dogovoru sa Glavarima mjesnih odbora.

Stožer civilne zaštite organizirati će dežurstvo u prostorijama DVD-a Orebić te će pripadnici DVD-a Orebić i HGSS-a ispostave u Orebiću biti na raspolaganju svima stanovnicima Općine Orebić kojima bude trebala pomoć uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta,a osobito starijim, nepokretnim i bolesnim osobama.
Pozive za pomoć moći ćete uputiti osim na centar 112 i na brojeve 713-180 odnosno na 0992144224.

Nadamo se da će nas zaobići najavljena vremenska prognoza,međutim usprkos tome moramo biti spremni, te zajedničkim snagama rješavati nastale probleme uslijed novonastale krizne situacije.

Srdačan pozdrav.

Načelnik stožera
Kristian Kapiteli, prof.

 

Aktualno:

Sve novosti