Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Ponedjeljak, 14 Srpanj 2014 20:07

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova sufinancira uređenje šetnice U Orebiću i plaže u Lovištu

Načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić 10. lipnja 2014. godine u Zagrebu potpisao je ugovor o sufinanciranju s Brankom Grčićem, potpredsjednikom Vlade RH i ministrom regionalnog razvoja i EU fondova, vrijedan 174.000,00 KN.  Radi se o Programu održivog razvoja lokalne zajednice u sklopu kojeg je odobren projekt „Uređenje šetnice uz more u Orebiću i plaže u Lovištu na poluotoku Pelješcu“. 
Ukupna vrijednost projekta je  217.000,00 KN, a  ministarstvo će ga sufinancirati sa 80%. 
 
Cilj projekta je obnoviti i rekonstruirati šetnicu uz more u Orebiću koja je duga 2,2 kilometra, te obnoviti 350 m2 plaže u Lovištu na Pelješcu. Uz dužinu šetnice nedostaju mnoge klupe, koševi za smeće, cvijetnjaci i lampioni, a pošto je Orebić poznata turistička destinacija u Hrvatskoj zaslužuje  odgovarajuću šetnicu kojom ljeti prođe preko 150 000 ljudi iz cijeloga svijeta. Plaža u Lovištu je bez ikakve komunalne opreme koja je neophodna za unaprjeđenje turizma i zaštitu okoliša, pa je provedba ovog projekta već započela. 
 
Inače, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ovim programom želi utjecati na održivost razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture. Želi doprinositi ostvarenju regionalnog razvoja u skladu s načelima razvojne politike, održivog razvoja i socijalne uključenosti kao dijela razvojnih prioriteta strategije regionalnog razvoja i županijskih razvojnih strategija, te podržavanju gospodarske i socijalne revitalizacije slabije razvijenih područja. 
Na natječaj je pristiglo 727 zahtjeva, a odobreno je njih 179. Dubrovačko – neretvanska županija je na ovom natječaju iz predviđenog fonda ukupno povukla 3.755.702,00 KN, a dokumentaciju za prijavu Općine Orebić pripremila je mlada volonterka LAG-a 5 Dolores Tolj.  
 

Aktualno:

Sve novosti