Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Petak, 28 Kolovoz 2015 09:01

DUNEA-ina radionica o EU fondovima slijedećeg tjedna u Općini Orebić

S jedne od DUNEA-inih radionica u Orebiću S jedne od DUNEA-inih radionica u Orebiću

Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije organizira svake godine niz edukacija u sklopu programa „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije“.

Edukativni program ima za cilj ojačati ljudske potencijale u upravnim tijelima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i agencijama za bolju pripremu i provedbu razvojnih projekata i učinkovitije korištenje EU fondova s naglaskom na Europske strukturne i investicijske fondove. Ulaskom u EU ključno je kontinuirano stvarati i dodatno jačati interne kapacitete organizacija za iskorištavanje financijskih i poslovnih prilika koje su nam dostupne. Prvenstveno ovim edukativnim programom želimo upoznati polaznike s mogućnostima financiranja projekata kroz strukturne i investicijske fondove, zatim kako pripremiti projektne prijedloge, upravljati projektima, kako strateški planirati i izraditi potrebne studije.

Planirani polaznici edukacija su “voditelj EU projekata” iz tijela lokalne i regionalne samouprave koji će novo stečena znanja moći koristiti u praksi, prilikom izrade stvarnih projektnih prijedloga i provedbe projekata u svojim organizacijama te u komunikaciji s javnosti.

Planirani termin održavanja edukacije u Orebiću su 31. kolovoza i 1. rujna.

Aktualno:

Sve novosti