Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Petak, 30 Listopad 2020 13:47

Župan Dobroslavić sa suradnicima danas u obilasku radova u Ruskovićima i područnoj školi u Lovištu

Napisao/la 

U posjeti Orebiću danas je bio župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i saborskim zastupnikom Brankom Bačićem. U društvu člana uprave Hrvatskih Voda Valentina Dujmovića, voditeljice Vodnogospodarskog odjela za slivove južnoga Jadrana Irine Putice, te domaćina - načelnika Tomislava Ančića, njegova zamjenika Kristiana Kapitelija, te direktora komunalnog poduzeća Vodovod i odvodnja d.o.o. Joška Đelduma posjetio je radove na vodoopskrbnoj mreži predjela Podgorje u naselju Orebić.

Orebić.com.hr  
I. Dajak | Orebić.com.hr  
   

 

Vodovodom Ruskovići - Bilopolje, poboljšat će se ili prvi put uvesti javna vodoopskrba u naseljima Ruskovići, Karmen, Gurića selo, Lampalovo i Bilopolje. Polaže se oko 4,5 km cjevovoda, a radove vrijedne gotovo 12 milijuna kuna bez PDV-a izvodi zajednica ponuditelja na čelu s tvrtkom Kain građenje iz Metkovića. Hrvatske vode sufinanciraju projekt s 80% vrijednosti, dok s 20% sudjeluje invostitor - Vodovod i odvodnja Orebić uz pomoć Općine Orebić Delegacija Hrvatskih voda razgledala je i radove radove na rekonstrukciji crpne stanice Dingač, koji se također sufinanciraju sredstvima Hrvatskih voda. Prema riječima Valentina Dujmovića - ukupna vrijednost svih projekata koji su u pripremi ili realizaciji na području općine Orebić a koje sufinanciraju Hrvatske vode iznosi oko 50 milijuna kuna.

Nakon Orebića, župan i gosti su posjetili i Lovište, gdje ih je pozdravio ravnatelj Osnovne škole Orebić Nenad Menkadžiev, učiteljica Stanka Matić i predstavnici Vijeća mjesnog odbora Lovište. U Lovištu se dovršava nova zgrada područne škole u Lovištu, u kojoj se već odvija nastava za jedanaest osnovaca od prvog do četvrtog razreda. Na zemljištu koje su školi darovali mještani Lovišta, Županija je u više faza financirala uređenje zemljišta, adaptaciju zgrade, uređenje i opremanje interijera, a u tijeku su radovi na uređenju okoliša.

Župan Dobroslavić sa suradnicima danas u obilasku radova u Ruskovićima i područnoj školi u Lovištu

Aktualno:

Sve novosti